zondag 16 maart 2014

Dag van de zorg

Het ziekenhuis zette vandaag zijn deuren heel ver open! In de voormiddag mochten wij, als personeels, al gaan kijken. Gelukkig maar want de namiddag werd heel druk.
We wandelden twee uur door het ziekenhuis en we kregen de kans om veel dingen te testen.
We begonnen in de apotheek, waar we uitleg kregen over de verschillende kasten en de bereiding van cytostatica.  Op het einde van de uitleg, kregen ze smarties die verpakt waren als echte snoepjes! Leuk gedaan!
De kinderen gingen op revalidatie bij de kiné, fietsen, wandelen, allemaal geen probleem, ah neen, want we hadden net daarvoor  hun longinhoud gecontroleerd: tip top in orde!

In de OP, vond Emiel de techniet om een schedeldak te verwijderen wel bijzonder interessant, dat hij dan een blik kon werpen op de hersenen vond hij de max. 3D chirurgie vond hij ook geweldig, de demo met druiven vond hij minder leuk dan de operatie die op een scherm werd afgespeeld.
Ze keken alle drie door een microscoop en dat vonden ze alledrie geweldig!

Op de afdeling geriatrie liet de verpleging ons merken wat 'dementie' is, we moesten woordjes onthouden, en zochten naar tien val-luiken. De kinderen deden heel goed mee.
En overal kregen ze wat toegestopt... Hier was het een pillendoosje...

Op C1 testten Emiel en Floor de tillift, een beetje spannend maar ook wel megatof!
 

Verder leerde Emiel bloednemen en dat was meteen een s chot in de roos, op de afdeling pediatrie deden we mee aan een quiz en wonen ze alle drie een prijs.

We eindigden op spoedgevallen. De MUG, ambulance en een bevrijdingswagen van de brandweer stonden klaar. Zwaailichten opzetten: check, sirene: check, en voila, Heusden wist dat de familie Thijs de 'Dag van de Zorg' niet vergeten was!

We gingen eten in het cafetaria en daarna splitsten onze wegen: Emiel ging naar de chiro (met het 'bloed'staaltje in zijn broekzak :)), Herbert een matchke rugbyspelen met Floor en Juul aan de zijlijn en ik ging wat vertellen over de inhoud van de MUG en de ambulance.
Een fijne dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten