zaterdag 5 maart 2011

Alaaf!

Zet de maskers maar op, en verberg uwe kop, zodat niemand kan zien of je Emiel, Floor of Juul bent...
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Dit jaar moesten we iets langer wachten op de stoet van Genk, vorig jaar was dat op de verjaardag van mama.
De dag begon al goed, mama vertrok om nog wat 'inkopen' te doen, wij bleven thuis, om te spelen. Floor vroeg iet of wat bezorgd 'Ga ja al naar Cal-a-val?'
Toen mama binnenkwam had ze voor iedereen een kadootje bij: voor Emiel een mega-toby-masker, voor Floor een mega-mindy-masker en ons Juultje kon mama toch niet 'in de kou laten staan', dus had ze voor hem een bumba-muts bij. Studio 100 deed weer gouden zaken.
Zelfs voor papa was er een verrassing, ware niet voor carnaval hihi. Hij kreeg een zwembroek.
De 'kleinstjes' (Juul en floor) wisten dat we naar de stoet gingen en werkten flink mee. Ze besloten hun middagdutje te beperken en zo konden we goed op tijd vertrekken.
Aan de place misère kwamen we toevallig tante Marieke, een tijger, een clown, omi en opi tegen.
Image and video hosting by TinyPic
We raapten snoepjes en we moesten natuurlijk ook 'proeven', alleen die papierkes he, zijn dat toch rotdingen:). Gelukkig was er opi om te helpen, en we smeekten om ter hardst om t snoepje te krijgen. Alsof we er maar één hadden.
Image and video hosting by TinyPic
Na de reclamestoet begon het echte werk. En nu moogt ge eens drie keer raden uit welke richting de stoet kwam:):
Image and video hosting by TinyPic
We keken onze ogen uit, en raapten in totaal 15 zakjes chips, 3 lakstiften die mama voor de zekerheid maar hoog en droog gelegd heeft, acht penny-koeken, 4 suikerwafels, veel te veel plakkerige snoepjes, nog meer lekstokken (gelukkig overleefden het grootste deel de kennismaking met het asfalt niet), 3 notitieblokskes, 13 stylo's waarvan er 7 niet schreven, 3 bestek-setjes die we aan omi en opi meegaven en een blikken doosje. En mama kreeg van de 'vuil jeanetten' ook nog een condoom (geldig tot 2014 dus ze hebben nog even)
Toen we alles gezien hadden, en Juul zo ongeveer de enige was die het nog steeds lekker warm had, gingen we weer naar huis.
Image and video hosting by TinyPic
Na het eten gaan Emiel, Floor en Juul in bad. Floor besluit eerst haar mega mindy krachten eens te testen en dat viel tegen. Gevolg: een mega-grote en blauwe buil op haar voorhoofd. Mama vindt het raadzaam om haar bewust zijn dan maar goed te controleren en dus vraagt ze rond middernacht en om half 3 in de nacht aan Floor, in haar oortje: I love you en tot tweemaal toe prevelt Floor 'Ai lol joe toe' en als mama vraagt om in haar hand te knijpen doet ze dat ook.
Het was een fijne dag en ge kunt al raden waar wij s nachts over droomden...
Inderdaag, over Toby en Mieke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten