zaterdag 2 februari 2013

Wat baten fruit en pil als het kind niet kakken wil?

Dit is niet alleen een dagboek voor de grappige dingen, maar ook over de moeilijke dingen in het leven van mijn drie bengels. juul leert zindelijk zijn. Voor pipi ging het vrijwel goed en snel en ongecompliceerd. De stoelgang op de juiste plaats deponeren is heel iets anders. Hij houdt op en na een week begint hij dan kleine porties te lozen. Maar nooit op de wc (per uitzondering op het toilet en éénmaal in het struikgewas van het Gaiapark, maar geen nood, we hebben het opgeruimd) Zijn windjes zijn vreselijk, ik ben bang om het gasfornuis aan te doen als Juul zijn darm ontlucht. Een probleem dus. Hij is actief genoeg, hij drinkt voldoende, hij eet fruit en hij krijgt Forlax éénmaal daags en bij momenten tweemaal daags. Zonder resultaat. Woensdag gingen we lavementjes halen, en amaai, het resultaat was verbluffend, het potje bijna te klein en Kai Mook zou gegarnadeerd jaloers zijn moest zij het gezien hebben. En dank u aan de uitvinders van Febreze! (het potje stond namelijk in de living) Maar ocharme het schaapke. De nacht van woensdag op donderdag had hij krampen en wind te veel. Donderdag at hij een ganse appelsien, twee kiwi's, dronk zijn Forlax en zat te duwen op de wc. Vrijdag idem. Maar toen we vrijdagavond de sprookjeswandeling van de school uitwandelden (en Juul ook) deed hij het in zijn broek... Stinken², en niemand die nog aan ons tafeltje kwam babbelen. we zijn dan maar naar huis gegaan (met een slapende Juul op de arm)

2 opmerkingen:

  1. Machteld,

    Ik weet niet wat je al geprobeerd hebt, wij hebben Thijmen ooit Hépar water (verkrijgbaar in de supermarkt) gegeven. Vanwege het hoge magnesiumgehalte heeft dit een laxerend effect.
    Baat het niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Merci Axel, proberen kan geen kwaad! Ik noteer het op mijn winkellijst. sinds het lavement heeft hij wel elke dag een keer of kaka gedaan, in zijn onderbroek wel te verstaan. Ooit zal het wennen, ooit :). (en ik hoop dat hij tegen dan zindelijk is)

    BeantwoordenVerwijderen